CELEBREM LA CASTANYADA

La tardor va arribar al Centre Obert, i amb ella, el fred i la festa que any rere any celebrem amb els infants i joves; la Castanyada. Per tal de decidir què seria el que faríem aquella jornada, els diversos grups d’edat es van reunir amb assemblea per tal de fer propostes d’activitats. Un cop les van tenir, es van portar a l’assemblea general, per tal d’acordar amb els altres grups les propostes definitives.

Amb aquest treball, va arribar el dia de la celebració, on els infants, després del berenar especial que van tenir, tot jugant al pati, es van repartir, segons els interessos, pels diversos espais que havien decidit fer.

Castanyada

Per una banda, el clàssic taller de panellets, on els infants van tornar a fer servir la seva imaginació per tal d’elaborar aquest dolç, amb les seves diverses formes i gustos. Per altra banda, un altre grup d’infants va realitzar un taller de galetes, on la barreja prèvia dels ingredients va permetre de nou, crear figures divertides, totes elles banyades amb tint alimentari per donar-li un toc mes divertit.

Un cop van ser elaborats, i esperant el temps perquè el forn fes la seva feina, mentre alguns van decantar-se per anar a jugar al pati, d’altres von construir les seves pròpies caixetes per a posar-hi tot allò que havien estat cuinant durant la tarda, i d’aquesta manera, poder-s’ho endur i compartir amb la família.

Pel que fa al grup de secundària, els joves van arribar al Centre Obert pels voltants de les 20 hores per tal de veure tots junts, mentre gaudien el sopar que havien portat de casa, una pel·lícula de por. Malgrat la incertesa en alguns moments de la sessió, el grup va poder gaudir i compartir aquesta experiència de manera conjunta.

Aquesta tarda doncs, va ser un espai diferent en el qual els infants i joves van poder gaudir i divertir-se, a partir de les propostes que mes els motivaven.

Castanyada1

EL CENTRE OBERT INICIA EL CURS

Després d’unes setmanes de preparació pel nou curs per part de l’equip d’educadors,  el Centre Obert de la Plataforma Social Salesians Mataró va obrir les portes als infants i joves del barri.  Aquest nou curs va engegar amb moltes ganes per tots els membres que conformen la comunitat educativa; Per una banda, els canvis d’estructura que el Centre Obert ha tingut en el seu equips d’educadors, han fet es plantegessin  les línies de curs amb aires nous, com així també l’estructura que guiarà el dia a dia del Centre. Entre altres, es descata la continuïtat del programa “Hàbits Saludables”, en el qual s’ofereix berenar i fruita als infants, just a l’arribar a l’espai. S’han marcat també  aquelles dates significatives de celebració i accions conjuntes que es desenvoluparan al llarg dels mesos amb el conjunt dels usuaris. Pel que fa als grups d’edat, el curs comença pendent de les incorporacions que al llarg de les setmanes s’aniran fent, per tal de poder oferir una bona inclusió dels infants i se’ls pugui atendre i acollir com necessiten.

Pel que fa als infants i joves, les ganes de tornar al Centre Obert es van fer paleses a partir de la obertura de les portes. Les complicitats i les abraçades van fer extensiu, de nou, la vinculació dels infants amb aquest espai i els seus educadors, com així també la importancia i el suport que senten amb l’acompanyament que se’ls ofereix. Pel que fa a les famílies, l’alegria també va ser compartida, i com a mostra d’això la vam viure amb la passió en que explicaven les experiències que havien viscut al llarg de l’estiu.

Amb aquest context doncs, engeguem un nou curs amb molta ilusió, esperant que la nostra funció pugui continuar sent la d’acompanyar a aquest infants i joves, per tal que puguin continuar creixent en un context favorable.

espacio 1

espacio 2

ESPACIO 3

Contacte

SALESIANS SANTJORDI – PES MATARÓ
Av. Puig i Cadafalch, 80 · 08303 Mataró
Tlf. 93 758 90 69
Fax 93 407 09 00
Pes.mataro@salesians.cat