DON BOSCO A INFÀNCIA

Com cada any, la celebració de Don Bosco és una de les activitats que marca el calendari als projectes de la PES. Per tal de tenir-lo present, al llarg de tota la setmana, els diversos grups van realitzar algunes activitats, tot adaptant-les als grups i focalitzant-les en aspectes concrets que l’equip s’havia marcat per a treballar. Aquestes van ser dinamitzades pels educadors referents de cada grup, que van fer propostes que buscaven apropar la figura de Don Bosco als infants, tot relacionant-ho amb l’eix del curs marcat a nivell de PES (Tu ets important!).

Don Bosco

A mes d’aquest treball, l’equip d’educadors/es va optar per a plantejar una activitat a nivell general. Pel que fa al grup de primària, es va buscar una proposta que oferís una descoberta de projectes impulsats des de la ciutadania, que tenien una continuïtat i esdevenien alternatives a les activitats i propostes que s’acostumen a fer en el temps lliure. Aquest projecte va ser el que es troba instal·lat a l’antiga nau industrial de Can Fugarolas, on hi conviuen diversos projecte d’iniciativa ben diversa. Així doncs, vam optar per passar una tarda tot fent activitats i experimentant amb exercicis relacionats amb el món del circ, que van estar dinamitzats per un grup d’especialistes (companyia Cronopis). El resultat obtingut va ser molt positiu, ja que els infants van poder gaudir d’allò mes de les propostes disponibles, i es van quedar amb les ganes de seguir practicant i experimentant, fet que es considera molt positiu i enriquidor.

Don Bosco1

Pel que fa al grup de secundària, la proposta va passar per la visualització d’una pel·lícula a les instal·lacions de la PES. Aquesta, triada pel mateix grup, va estar complementada amb un berenar autogestionat. El grup doncs, va poder gaudir també d’un espai diferent, on ells en van ser els protagonistes. Tot i això, vist l’èxit de l’experiència viscuda a Can Fugarolas, es plantejarà també la possibilitat que el grup pugui gaudir d’una experiència similar a la que van viure els mes petits, adaptada a la seva edat, però amb l’objectiu de descobrir noves propostes i alternatives pel temps lliure.

Don Bosco2

espacio 1

espacio 2

ESPACIO 3

Contacte

SALESIANS SANTJORDI – PES MATARÓ
Av. Puig i Cadafalch, 80 · 08303 Mataró
Tlf. 93 758 90 69
Fax 93 407 09 00
Pes.mataro@salesians.cat