Nous cursos pel món laboral

Salesians Sant Jordi de Mataró, un curs més enceta la activitat del servei ISL amb la oferta de nous cursos per la inserció al món laboral. 

HORTICULTURA ECOLÒGICA + ELABORACIÓ DE PRODUCTES ARTESANS.
Col·laboració empresa NATURTEC gestora del Parc de les Olors.
Preinscripció oberta fins el 22 de setembre.
Inici: setembre del 2017
Fi: desembre 2017
Horari: de 9 a 13.

ACTIVITATS AUXILIARS EN APROFITAMENTS FORESTALS.
Col·laboració empresa NATURTEC gestora del Parc de les Olors, i de les Monges Carmelites de Mataró.
Preinscripció oberta fins el 22 de setembre.
Pràctiques en empreses del sector.
Inici: setembre del 2017
Fi: desembre 2017
Horari: de 9 a 13.

Seguim fent un acompanyament a l’usuari:
- Entrevistes individuals per pactar l'itinerari d'inserció sociolaboral.
- Sessions de millorar competències transversals.
- Sessions de coneixement de l'entorn productiu.
- Grup d’acompanyament a la inserció laboral.

Tots els cursos són per usuaris a partir de 16 anys sense límit d’edat.
S’ha de trucar al 937589069 o enviar un email a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., i donem cita a la persona interessada.
Hauran de portar el DARDO, Currículum Vitae i l’alta a la Seguretat Social.

 

FORESTAL

HORTICULTURA

CELEBREM EL CARNESTOLTES

Després d’una setmana llarga de preparació per part dels diversos grups de Centre Obert i Aula d’Estudi, el passat Divendres  24 de Març vam culminar amb la celebració del carnestoltes. Durant els dies previs, els infants van estar preparant tant les disfresses com les actuacions que mostrarien als seus companys. Al llarg d’aquests espais que se’ls proporcionava, van poder organitzar-se de manera autònoma, ja que la motivació era molta.

Carnestoltes

Arribat el dia assenyalat, la tarda va començar amb un berenar conjunt especial que, tot i que no es va poder celebrar a les instal·lacions exteriors pel mal temps, vam gaudir. En acabat, els diversos grups van tenir un període de temps per a ultimar els preparatius per a trobar-nos tots a la sala d’actes. Allà, van començar les actuacions i la mostra de disfresses que, de manera sorprenent, va captivar a la resta dels participants. Els balls doncs, van anar succeint-se, fins que, per tancar, els educadors van presentar també el ball que havien preparat.

Carnestoltes1

Un cop fetes, i com a tret diferenciador d’altres anys, tots els grups van tenir un reconeixement per la tasca i l’esforç fet, que va culminar amb un diploma referent a algun aspecte a destacar de la seva disfressa/actuació, i un seguit de jocs de taula que podran gaudir durant els espais que al llarg del curs se’ls ofereix.

Les sensacions van ser molt positives, ja que, per sobre de tot, vam poder experimentar i viure la il·lusió dels diversos grups durant totes les fases del procés.

31 DE GENER DON BOSCO UEC I ISL

El passat 31 de gener va ser un dia diferent tant pels educadors com pels alumnes. Conjuntament vam commemorar el Dia de Don Bosco. Es va organitzar un dia on poguéssim gaudir i aprendre per igual. A primera hora vam reunirnos tots, joves i educadors per fer la presentació de la jornada i explicar els motius de la celebració. Es va visualitzar un vídeo on es resumia d’una forma molt amena, la vida de Don Bosco, com va iniciar el seu projecte i com gràcies a aquest, sorgeixen les PES actuals.

Cada prova, encara que cap era igual, treballava diferents aspectes rellevants que volíem potenciar en els grups: el treball en equip, la col·laboració, el bon ambient, la capacitat de resolució de problemes, .... així com les habilitats físiques dels joves i les seves ganes de passar-ho bé i trobar un espai on sentir-se còmodes i sortir de la rutina diària.

 

EQUIP UEC I ISL

DON BOSCO A INFÀNCIA

Com cada any, la celebració de Don Bosco és una de les activitats que marca el calendari als projectes de la PES. Per tal de tenir-lo present, al llarg de tota la setmana, els diversos grups van realitzar algunes activitats, tot adaptant-les als grups i focalitzant-les en aspectes concrets que l’equip s’havia marcat per a treballar. Aquestes van ser dinamitzades pels educadors referents de cada grup, que van fer propostes que buscaven apropar la figura de Don Bosco als infants, tot relacionant-ho amb l’eix del curs marcat a nivell de PES (Tu ets important!).

Don Bosco

A mes d’aquest treball, l’equip d’educadors/es va optar per a plantejar una activitat a nivell general. Pel que fa al grup de primària, es va buscar una proposta que oferís una descoberta de projectes impulsats des de la ciutadania, que tenien una continuïtat i esdevenien alternatives a les activitats i propostes que s’acostumen a fer en el temps lliure. Aquest projecte va ser el que es troba instal·lat a l’antiga nau industrial de Can Fugarolas, on hi conviuen diversos projecte d’iniciativa ben diversa. Així doncs, vam optar per passar una tarda tot fent activitats i experimentant amb exercicis relacionats amb el món del circ, que van estar dinamitzats per un grup d’especialistes (companyia Cronopis). El resultat obtingut va ser molt positiu, ja que els infants van poder gaudir d’allò mes de les propostes disponibles, i es van quedar amb les ganes de seguir practicant i experimentant, fet que es considera molt positiu i enriquidor.

Don Bosco1

Pel que fa al grup de secundària, la proposta va passar per la visualització d’una pel·lícula a les instal·lacions de la PES. Aquesta, triada pel mateix grup, va estar complementada amb un berenar autogestionat. El grup doncs, va poder gaudir també d’un espai diferent, on ells en van ser els protagonistes. Tot i això, vist l’èxit de l’experiència viscuda a Can Fugarolas, es plantejarà també la possibilitat que el grup pugui gaudir d’una experiència similar a la que van viure els mes petits, adaptada a la seva edat, però amb l’objectiu de descobrir noves propostes i alternatives pel temps lliure.

Don Bosco2

NADAL EN FAMÍLIA

Durant les vacances escolars de Nadal, els infants de primària del Centre Obert i l’Aula d’Estudi, van poder compartir uns dies (del 27 al 30 de Desembre) de trobada, plens d’activitats diverses i divertides, que trencaven amb la dinàmica que els porta a trobar-se durant les tardes del curs acadèmic.

NadalNadal1Nadal2

El Casal de Nadal va començar amb una gimcana pel centre de la ciutat on, amb petits grups, van poder descobrir els racons i els secrets més íntims de la ciutat. Un cop finalitzada aquesta activitat, els infants van tenir la oportunitat de descobrir els interiors del teatre de la Sala Cabanyes, on s’hi trobava muntada una de les obres mes emblemàtiques de la ciutat; els Pastorets de Mataró. La visita va permetre la visualització d’aquells efecte especials que es duen a terme durant la funció, entre moltes altres sorpreses. El segon dia d’activitat va estar marcat per la proposta de diversos espais amb tallers relacionats amb el Nadal, que es trobaven distribuïts per les instal·lacions, com per exemple, la confecció d’un “tió”, taller de turrons, etc. Amb el tercer, va arribar una de sortides mes esperades de l’any; el Tividabo. Aquesta va ser una jornada completa, ja que els infants van poder gaudir de les instal·lacions i atraccions del parc, enmig d’un dia de sol i una temperatura primaveral. Finalment, el Casal va tancar amb el ja tradicional “Dinar de Nadal”, on les famílies van tenir-hi una participació molt destacada i on, com cada any, van animar-se amb el concurs de pastissos, que va deixar les panxes ben plenes i satisfetes.

Nadal3

L’equip d’educadors/es considera molt positiu que aquesta proposta en temps de lleure segueixi oferint-se als infants, ja que és la oportunitat de gaudir,  conèixer i relacionar-se, en un context diferent, combinat  amb activitats que son molt ben rebudes per aquests.

Nadal4

espacio 1

espacio 2

ESPACIO 3

Contacte

SALESIANS SANTJORDI – PES MATARÓ
Av. Puig i Cadafalch, 80 · 08303 Mataró
Tlf. 93 758 90 69
Fax 93 407 09 00
Pes.mataro@salesians.cat